Tillbaka till huvudsidan      

band
demos
diskografi
nyhetsmail
bolagets historia
länkar
mp3
nyheter
postorder
för samlare
spelningar
texter
t-shirtografi
videos

info   
 
  LÄGGER NER

Radioaktiva Räker har beslutat att lägga ner bandet. Inspirationen är borta, allting tar för lång tid och det är tråkigt att repa. En till skiva i samma stil hade varit omöjlig för oss att göra. Så i stället för att skapa förvirring genom att totalt byta stil kommer vi att satsa helhjärtat på våra andra band. Anttila kör solo, Jimmy i The Upskirts, Jon i Welfare och Dåglas tänker ägna tid till att spela in andra band i sin studio Roof Recording.
Radioaktiva Räker gör sin sista spelning på Rajtan-Tajtan i Torsåker 29/7 2000 Radioaktiva Räker 000617

Beat Butchers började jobba med Radioaktiva Räker 1993. Samarbetet resulterade i vinyl singeln "Verkligheten" utgiven den 9 april. Singeln förvägrades distribution pga av att den var en vinyl. Men sålde ändå som smör via underground kanaler. Intresset för bandet var stort. Inom kort räknades gruppen som en av de viktigaste på den svenska trallpunk-scenen. När debut albumet "Labyrint" släpptes i januari 1994 sålde den snabbt 6000 ex. Innan sagan var slut han bandet med att hamna på topplistan med CD-singeln "Bakom Spegeln" 1994 och släppa albumen "Res dig upp" 1996 och "Döda mej inte så dödar jag inte dej" 1998. Bandet turnerade flitigt i Sverige och gjorde en tur till Tyskland där en Greatest hit platta "Tro inte allt" släpptes på vinyl av Höhni records. Att bandet nu lägger av ser Beat Butchers som typiskt för bandets kompromisslöshet. Räkerna har aldrig (trots stora framgångar) skyndat fram. De har vägrat att stressa fram uppföljare eller göra saker de inte är nöjda med.

Beat Butchers 000620

För mer info kontakta info(a)beatbutchers.se


RADIOAKTIVA RÄKER SPLITS UP

Due to missing inspiration and tired of rehearsing the band have decided to split up. Another record in the same style is impossible for the band to do. Instead of confusing everyone with a totally change of musical style the band has decided to work with other projects. Antilla will go on with his solo-project. Jimmy in the group Upskirts, Jon in Welfare and Dåglas is going to spend his time in his recording studio Roof recording.
Radioaktiva Räker will do there last gig at Rajtan-Tajtan in Torsåker Sweden 29/7 2000

Radioaktiva Räker 000617

If you want more information please contact info(a)beatbutchers.se

 
 
  Beat Butchers HB c/o Mårten Tolander Fredmansgatan 7a 1tr 118 47 Stockholm
info(a)beatbutchers.se